У Вінниці почали виробництво тролейбусів

У Вінниці почали виробництво тролейбусів

Фото
Укрінформ
Вінницька транспортна компанія(«ВТК») розпочала збирати тролейбуси власного виробництва.
Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«В цьому році у Вінницькій транспортній компанії почали збирати тролейбуси. Це пілотний проект для міста. У 2019 році колектив «ВТК» планує зробити чотири таких тролейбуси. Перший мають завершити уже до кінця квітня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі у першому тролейбусі вже завершені роботи з облаштування електропроводки та пневматичної і гідравлічної мереж, фахівці компанії тестують програмне забезпечення бортового комп’ютера та монтують інформаційні системи.

Новий вінницький тролейбус обладнаний системою управління українського виробництва. Він тюнінгований і схожий за дизайном на вінницькі трамваї «VinWay». На ньому встановили головки струмоприймачів, які вже пройшли обкатку на інших тролейбусах і добре зарекомендували. Встановлена інформсистема вінницького виробника.

Читайте також: 50 вагонів за €50 мільйонів: столичне метро оновить парк

Новий тролейбус може рухатися автономно до 5 км у разі вимкнення струму чи несправності контактної мережі. Його салон – стандартний, розрахований на 33 посадочних місця, з низькою підлогою.

Завдяки використанню нового сучасного двигуна новий вінницький тролейбус використовуватиме на 30% менше електроенергії. Його випустять на маршрут вже у травні.

За словами вінницького міського голови Сергія Моргунова, у 2014 році вінницький парк тролейбусів оновили 40 «Богданами», а решту - 129 одиниць ЗіУ-9 відновили за програмою капітально-відновлювального ремонту.

У Вінниці почали виробництво тролейбусів Фото: Вінницька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-