Українські виробники вперше взяли участь у халяльній виставці в Малайзії

Українські виробники вперше взяли участь у халяльній виставці в Малайзії

Фото
Укрінформ
Українські виробники вперше взяли участь у найавторитетнішій міжнародній виставці халяльної продукції MIHAS-2019, яка проходила у столиці Малайзії з 3 по 6 квітня.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомили у Київській торгово-промисловій палаті (КТПП).

"Українські компанії за підтримки Київської торгово-промислової палати вперше взяли участь у 16-тій Міжнародній малайзійській виставці продукції Halal MIHAS-2019, яка проходила у місті Куала-Лумпур", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як наголосили у КТПП, вперше відбувся вихід на ринки хяляльної продукції напряму, без участі посередників.

"Серед 9 українських компаній, які заявили про свою участь у виставці, були Acme trading company, Agroimport co., ТОВ «Імперія жирів», ТОВ «Нововолинський масложировий комбінат», Українська торговельна асоціація та інші. Вони провели плідні переговори із 50-тьма зарубіжними компаніями", - зазначили в КТПП.

У найближчий час Київська торгово-промислова палата організує для українських виробників участь у національному стенді на малайзійській виставці сільськогосподарської продукції та продуктів харчування. Також, за сприяння КТПП досягнуто домовленість про візит в Україну малайзійських бізнесменів, які бажають співпрацювати з українськими підприємцями.

У виставці MIHAS-2019 взяли участь 1000 експонентів із 44 країн. Халяльні продукти харчування та напої, косметика, медикаменти, засоби гігієни, нові тренди в області халяльної продукції і здорової їжі демонстрували виробники, рітейлори, дистриб'ютори, постачальники готелів та ресторанів. У цьому році експозицію відвідало майже 30 000 гостей із 80 країн, на 9 000 більше, ніж у 2018 році.

Читайте також: Україна гармонізувала 18 міжнародних стандартів у сфері туризму – МЕРТ

Як повідомляв Укрінформ, український сертифікат Halal у 2018 році було повністю визнано у Малайзії. Це дало нові додаткові можливості для українських експортерів для виходу на ринки понад 50 держав світу.

Систему визнання іноземних сертифікатів Halal Департаментом ісламського розвитку Малайзії вважають однією з найсуворіших та найавторитетніших більшість країн мусульманського світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-