Фонд гарантування достроково погасив 3,25 мільярда перед Мінфіном

Фонд гарантування достроково погасив 3,25 мільярда перед Мінфіном

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втретє здійснив дострокове погашення векселя Міністерству фінансів України на суму 3,25 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"8 квітня 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втретє здійснив дострокове погашення векселя Міністерству фінансів України на суму 3,25 млрд грн. Протягом 2014-2019 років за цим векселем Фонд сплатив до державного бюджету відсотки на суму 1,79 млрд грн. Загальна сума усіх погашених Фондом векселів на сьогодні склала 7,5 млрд грн та загальна сума сплачених за цими векселями відсотків становила 4 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як уже повідомлялося, у січні Фонд повністю розрахувався за своїми зобов’язаннями перед Національним банком України. Всього витрати Фонду на погашення кредитів Національного банку України склали 25,6 млрд грн, з яких 5,5 млрд грн – сплачені відсотки за кредитами.

«Зараз фінансовий стан Фонду гарантування дозволяє здійснювати дострокові погашення векселів без загрози для його фінансової стійкості. До того ж, дострокове повернення боргу значно зменшує витрати Фонду у майбутньому. За рахунок трьох дострокових погашень Фонд скоротив витрати на сплату відсотків за векселями майже на 9,5 млрд грн», - сказала директор фінансового департаменту Фонду Олена Нужненко.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 22 банків на 46 мільйонів

У Фонді гарантування зазначають, що станом на сьогодні погашено 12,6% від загальної суми векселів. Залишок боргу за векселями Мінфіну складає понад 52 млрд грн, за якими Фонд має сплатити понад 70,5 млрд грн відсотків.

Як відомо, протягом 2014-2016 рр. для забезпечення значних обсягів виплат вкладникам неплатоспроможних банків Фонд залучив у Міністерства фінансів України кредити у вигляді державних цінних паперів на загальну суму 59,6 млрд грн. Вартість запозичень від Міністерства фінансів України становила від 9,99% до 12,5% річних. Крім того, у 2014-2015 році Фонд отримав кредити від НБУ на суму понад 20 млрд грн під 12,5-14%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-