Маркарова поїхала до Вашингтона на зустріч МВФ та Світового банку

Маркарова поїхала до Вашингтона на зустріч МВФ та Світового банку

Укрінформ
Міністр фінансів Оксана Маркарова вирушила до Вашингтона для участі у Щорічних весняних зустрічах МВФ та Світового банку, що триватимуть до 18 квітня.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник міністра Юрій Гелетей та урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца вирушили до Вашингтона для участі у Щорічних весняних зустрічах Міжнародного валютного фонду та Світового банку, що триватимуть до 18 квітня", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні відмічають, що це одна з головних подій фінансового світу, що проходить двічі на рік під егідою Міжнародного валютного фонду та Світового банку, і нагода обговорити виклики, з якими стикається світова економіка. Цього разу проблема бідності, загроза чергового сповільнення світової економіки та виклики, що стоять перед країнами в цьому контексті.

«За останні п'ять років Україна довела, що попри російську агресію на сході країни та анексію Криму, вона є демократичною державою з ефективним управлінням та прагненням рухатися у вірному напрямку. Навіть в умовах військового конфлікту ми фіксуємо економічне зростання протягом 13 кварталів поспіль, інфляція уповільнюється (у грудні 2018 року ми знову мали інфляцію менш ніж десять відсотків), а міжнародні резерви досягли довоєнного рівня. Ми змогли досягти цього завдяки обґрунтованим, розумним та прогнозованим підходам в управлінні фінансовим сектором держави.

Читайте також: Місія МВФ позитивно оцінила виконання Києвом умов нової програми Stand-by

Під «нами» маю на увазі уряд України, Президента, Національний банк, громадянське суспільство та наших міжнародних партнерів. Протягом наступного тижня я та вся команда будемо пояснювати учасникам зустрічі на прикладі нашого досвіду в Україні, як різні підходи в управлінні державою можуть призвести до успіху або невдачі в цій справі», - зазначила Маркарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-