Климпуш-Цинцадзе про ринок ЄС: Інтеграція дає шанс українським товарам

Климпуш-Цинцадзе про ринок ЄС: Інтеграція дає шанс українським товарам

Фото
Укрінформ
Європейська інтеграція дає шанс українським товарам стати повноцінним учасником ринку Європейського Союзу та інших світових ринків.

На цьому наголосила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту в Запоріжжя, де взяла участь у регіональній конференції «Євроінтеграція: сила можливостей», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українська економіка багато років була орієнтована на один ринок - ринок Російської Федерації. Європейська інтеграція дає шанс українським товарам отримати знак якості, який не лише дозволить стати повноцінним учасником ринку ЄС, а й відкриє шлях до інших світових ринків”, - заявила віце-прем’єр-міністр.

Регіональна конференція "Євроінтеграція: сила можливостей" у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

За її словами, Запорізька область минулого року збільшила на 3,8% обсяг експорту до країн ЄС. Окрім того, саме країни ЄС є лідерами серед інвесторів Запорізького регіону. Мова йде про Нідерланди, Естонію, Словаччину, Швецію та Кіпр.

«Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в область склав понад 900 млн дол. США, з них майже 700 млн дол. США - з країн Європейського Союзу (77,3%)”, - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Під час конференції зазначалося, що індекс промислової продукції області за минулий рік склав понад 103%. Позитивну динаміку продемонстрували більшість галузей промисловості, зокрема, текстильне виробництво, виробництво одягу та шкіряних виробів.

Читайте також: Нефьодов розповів, як вирішити проблему з експортом необробленої деревини

Як зазначив очільник області Костянтин Бриль, Запорізька область посідає четверте місце за обсягами експорту товарів (7,1%).

“У 2014 наші промислові підприємства зіштовхнулись з реальними проблемами та втратою ринку збуту. Проте збільшення у минулому році експорту товарів на 13,3% свідчить, що якість та конкурентоспроможність українського виробника реально підвищується. Зміна географії зовнішньої торгівлі та переорієнтація підприємств від традиційних зв’язків з РФ до торгівлі з ЄС, Азією та Близьким Сходом є пріоритетним напрямком для області”, - сказав Бриль.

Климпуш-Цинцадзе також акцентувала увагу на можливостях для розвитку української молоді та викладачів, які реалізуються через такі навчальні програми ЄС як “Еразмус+”, eTwinning Plus, “Горизонт-2020” тощо.

“Я точно розглядаю цю угоду (Угоду про асоціацію з ЄС – ред.), як реальну дорожню карту реформ в Україні, індикатор змін, які відкриють Україні шлях до вступу в ЄС”, - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Вона додала, що зараз країні та українцям необхідно досягти європейського рівня розвитку: “Тут питання треба ставити по-іншому: що ми робимо для того, аби в ЄС не було аргументів проти нашого вступу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-