Депозитарій НБУ запровадив новий функціонал

Депозитарій НБУ запровадив новий функціонал

Укрінформ
Депозитарій Національного банку запровадив новий функціонал для зниження операційних ризиків депозитарних установ та їх клієнтів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк запровадив для депозитарних установ новий функціонал, який забезпечує подвійний контроль за операціями з цінними паперами. Нове програмне забезпечення дозволяє послідовно накладати на депозитарні розпорядження електронні підписи двох уповноважених осіб-розпорядників рахунку (так званий принцип "чотирьох очей")", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначили, що запровадження нового функціоналу сприятиме підвищенню захисту інформації в системі депозитарного обліку та надійності її функціонування.

"Новий функціонал надає можливість депозитарним установам здійснювати оперативний контроль за проведенням облікових операцій та знижує операційні ризики під час їх виконання, зокрема мінімізуючи ризики механічних помилок і «людського» фактору", - зазначили у Нацбанку.

Читайте також: НБУ приділятиме більше уваги ризикам, пов'язаним із споживчим кредитуванням - Смолій

Функціонал розроблено відповідно до світових стандартів проведення депозитарних операцій з фінансовими активами. "Дотримуючись своєї стратегії, Національний банк продовжує оновлювати систему депозитарного обліку через автоматизацію процесів і запровадження сучасних програмних комплексів", - йдеться в повідомленні.

Використання нового програмного забезпечення на сьогодні не є обов’язковим для депозитарних установ. Доступ до нього буде надаватися за запитом кожної окремої депозитарної установи.

У Нацбанку зауважили, що подвійний контроль під час проведення операцій вже давно є невід’ємною частиною систем переказу грошових коштів, але в системах депозитарного обліку в Україні він впроваджений вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-