Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів сировини в США

Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів сировини в США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер на тлі даних Міненерго США, які свідчать про зростання запасів сировини в країні за минулий тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля червневої нафти Brent склала $69,28 (-0,04%). Барель травневої нафти WTI торгувався по $62,39 (-0,11%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $69,31 і $62,46 відповідно.

Тиск на ціни зробило несподіване зростання комерційних запасів нафти в США, які зросли за підсумками минулого тижня на 7,2 млн бар. при прогнозному зниженні на 0,7 млн бар. Про це свідчать дані Управління з енергетичної інформації Міненерго США (EIA). Це найбільше тижневе зростання в 2019 році.

Виробництво сировини в березні збільшилася в США до рекордних 12,2 млн бар./доба. (б/д) проти 12,0–12,1 млн б/д в середині лютого, йдеться у звіті EIA.

Читайте також: Нафтогаз заявляє, що вже знизив ціну, кому міг

Ринок також реагує на різке погіршення прогнозу Світової організації торгівлі (СОТ) щодо зростання обсягів міжнародної торгівлі в цьому році. Він був зменшений до 2,6% з раніше прогнозованих 3,7%. При цьому аналітики організації підкреслюють, що випереджаючі індикатори СОТ вже показали уповільнення торгівлі в 2019 р.: авіаперевезення вантажів у січні скоротилися на 3%, знизився показник глобальних експортних замовлень.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,49 долара за барель, що на 18 центів вище рівня закриття торгів ($69,31).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-