Раді рекомендують підняти штрафи за перевезення небезпечних вантажів

Раді рекомендують підняти штрафи за перевезення небезпечних вантажів

Укрінформ
Парламентський комітет рекомендує Раді прийняти за основу законопроект №9137 щодо відповідальності за порушення перевезень небезпечних вантажів.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

“Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за порушення перевезень небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що законопроектом №9137 пропонується збільшити розмір діючих штрафів за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів і дорожнього перевезення небезпечних вантажів з 30-40 до 500-2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Проектом також пропонується запровадити адміністративну відповідальність за рух транспортних засобів, сільськогосподарської техніки та машин на гусеничному ходу проїзною частиною доріг з твердим покриттям та їх узбіччям у вигляді штрафу від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, запровадити відповідальність водіїв транспортних засобів, що здійснюють автоперевезення пасажирів та/або вантажів, за невиконання вимог уповноважених посадових осіб щодо зупинки та запровадити адміністративну відповідальність перевізників за порушення законодавства про автомобільні дороги.

Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів “Про дорожній рух”, “Про автомобільні дороги”, “Про автомобільний транспорт”.

Читайте також: Нацкомісія оштрафувала вже 11 облгазів за “дописи” у платіжках

Як передає інформуправління Апарату ВР, члени комітету передбачають, що ухвалення законопроекту зменшить навантаження на автомобільні дороги та призведе до подовження термінів їх експлуатації, а зауваження до нього можуть бути враховані під час підготовки законопроекту до розгляду в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-