Нафтогаз заявляє, що вже знизив ціну, кому міг

Нафтогаз заявляє, що вже знизив ціну, кому міг

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" уже знизив ціну на газ для своїх клієнтів і з 1 квітня продає газ населенню за ціною нижче 8,55 грн за кубометр коштом зниження маржі своєї газопостачальної компанії.

Однак при цьому компанія зобов'язана продавати газ іншим постачальникам за ціною, встановленою у постанові №867, тож не зможе вплинути на їх кінцеву ціну. Про це інформує прес-служба НАК у Twitter.

"Підтримуємо бажання уряду привести ціни на газ для населення до ринкових умов. Ми вже виконали сьогоднішнє доручення Прем'єр-міністра і з 1 квітня продаємо газ населенню за ціною нижче 8,55 грн. Вплинути на маржу інших компаній-постачальників ми, на жаль, не можемо, це приватні компанії", - зазначили у компанії.

Нафтогаз підкреслив, що відповідно до постанови №867, зобов‘язаний продавати газ компаніям-постачальникам за регульованою ціною. При цьому, компанія не знайома зі змістом нової постанови, яку ухвалив уряд на сьогоднішньому засіданні.

"Нафтогаз не брав участь у розробці цього документа, і нам ще невідомо, що міститься у ньому. Ми сподіваємося, що новою постановою Кабінет міністрів скасовує існуючий режим ПСО та прибирає посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою Нафтогаз та побутовими споживачами", - прокоментували у компанії.

Чинний порядок, яким керується НАК, передбачає, що компанія не зможе продавати постачальникам газ для населення ані дорожче, ані дешевше, ніж 8,55 грн за кубометр.

"Серед цих компаній є і наша компанія-постачальник, Газопостачальна компанія "Нафтогаз України". Вона вже в березні знизила ціну для наших побутових споживачів коштом зниження власної маржі", - додали у НАК.

Читайте також: Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціну на газ для населення

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на засіданні уряду Нафтогаз зобов'язали постачати газ за ціною, нижчою за 8,55 грн за кубометр. У березні НАК заявив, що з 1 квітня для клієнтів своєї газопостачальної компанії він знизить ціну до 8,38 грн за кубометр внаслідок зниження маржі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-