В Укрпошті заявили, що Смілянський не зобов'язаний подавати електронну декларацію

В Укрпошті заявили, що Смілянський не зобов'язаний подавати електронну декларацію

Укрінформ
Керівник АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський та інші посадові особи товариства не зобов'язані подавати електронну декларацію.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Укрпошти.

"АТ «Укрпошта» має статус юридичної особи приватного права. Відповідно до підпункту "а" п. 2 частини першої ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII (із змінами та доповненнями) на посадових осіб АТ «Укрпошта» (за виключенням Наглядової ради) не поширюються положення статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» щодо подання е-декларації", - пояснили у прес-службі.

Згідно із підпунктом "а" п. 2 частини першої ст. 3 Закону «Про запобігання корупції», який набрав чинності 30 березня 2017 року, до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які зобовязані подавати декларації, прирівнюються посадові особи юридичних осіб публічного права (а не приватного) та особи, які входять до складу наглядової ради державного банку, державного підприємства або державної організації, що має на меті одержання прибутку.

Читайте також: Глава Укрпошти назвав свій місячний оклад

Як відомо, 1 квітня 2019 року завершився черговий етап подання до НАЗК електронних декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-