Експорт формує близько 50% ВВП - Кубів

Експорт формує близько 50% ВВП - Кубів

Фото
Укрінформ
Розвиток експорту є ключовим пріоритетом для України адже він формує близько 50% ВВП.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, коментуючи обговорення під час Третього чергового засідання Ради з Міжнародної торгівлі.

"Експорт формує близько 50% ВВП, а його розвиток є ключовим пріоритетом для України. За кілька років ми змогли: укласти три угоди про вільну торгівлю з 2014 року з ЄС, Канадою та Ізраїлем. Переорієнтувати експорт, щоб 42,6% спрямувати до ЄС та суттєво зменшити частку експорту на російський ринок. Розробити і прийняти чітку Експортну стратегію України та значно посилити торгівлю з такими важливими торговельними партнерами, як от Туреччина, Китай, Індія, Єгипет, США", - написав Кубів.

Він зазначив, що протягом останніх років було успішно презентовано Україну на міжнародних експортних виставках у китайському Шанхаї та створено вражаючий Національний стенд для Експо-2020 у Дубаї, забезпечено набуття членства України у Регіональній Конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження, щоб стимулювати переробку в Україні та покращено позицію України у рейтингу Doing Business, де посідаємо 71 сходинку замість 112-ої у 2014 році.

Читайте також: Торік підприємства купували газ на 20% дорожче - Держстат

Також, з його слів, було проведено 65 міжурядових комісій з торговельно-економічної співпраці за 3 роки, включаючи зовсім нові як з Державою Катар, а також відновлено роботу таких, які не збиралися 4-6 років. Окрім цього було забезпечено підтримку українських виробників сільгосптехніки за програмою часткової компенсації вартості такої техніки. Це сприяє розвитку агроіндустрії, яка є одним із найпотужніших секторів економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-