Україна прийняла перший в цьому році балкер з американським вугіллям

Україна прийняла перший в цьому році балкер з американським вугіллям

Фото
Укрінформ
ДП «Морський торговий порт «Чорноморськ» 28 березня прийняв перший в 2019 році балкер з імпортним вугіллям. Судно доставило партію коксівного вугілля зі США вагою 75 тис. тонн.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.

«28 березня морський порт Чорноморськ прийняв перший у 2019 році балкер з імпортним вугіллям. Судно Hong Jing з партією коксівного вугілля із США пришвартувалося біля глибоководного причалу № 1 порту Чорноморськ. На борту судна - 75 тис. тонн вугілля», - повідомили в АМПУ.

Вантажооброблення судна здійснюється трьома технологічними лініями, з одночасним вивезенням вантажу на тилові площі. Планується, що розвантаження балкера буде закінчено 3 квітня 2019 року.

Україна прийняла перший в цьому році балкер з американським вугіллям / Фото: uspa.gov.ua

Як повідомлялося, зараз на замовлення АМПУ в порту Чорноморськ триває реалізація масштабного проекту з капітального днопоглиблення. За його підсумками порт зможе вільно приймати судна типу Panamax і post-Panamax, що значно збільшить можливості з перевалки у Чорноморську вугілля, зерна та інших вантажів.

Читайте також: Україна скоротила споживання антрацитового вугілля на 54%

В рамках проекту торік була завершена перша за останні 20 років реконструкція підхідного каналу. Цього року будуть завершені роботи в акваторії 1-го ковша Сухого лиману.

У минулому році порт перевантажив майже 300 тис. тонн імпортного вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-