Держстат підписав ЕСКО-договір з очікуваною економією енергоспоживання на 15%

Держстат підписав ЕСКО-договір з очікуваною економією енергоспоживання на 15%

Укрінформ
Державна служба статистики підписала енергосервісний договір на модернізацію Головного управління статистики Черкаської області вартістю 800 тис. гривень. 

Про це інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"Є перший ЕСКО-проект, ініційований Держстатом у рамках співпраці з Держенергоефективності у сфері енергосервісу. Так, за договором вартістю 800 тис. грн планується модернізувати системи опалення у будівлі Головного управління статистики Черкаської області. Економія енергоспоживання складе близько 15%", - ідеться у повідомленні.

У Держенергоефективності відзначають, що попит на енергосервіс продовжує зростати. Так, за останні 2 тижні підписано ще 11 ЕСКО-договорів на загальну суму понад 15 млн грн.

Зокрема, 5 договорів підписали у Києві, 3 – у Славутичі, 1 – у Дрогобичі, 1 – у Соледарській ОТГ (Донецька область), 1 – у Черкасах.

"Більшість укладених контрактів передбачає встановлення ІТП з погодним регулюванням та диспетчеризацією у дитячих садочках та школах. За різними проектами завдяки енергоефективним заходам очікується отримати від 16% до 33% економії енергоспоживання", - додали у відомстві.

Окрім цього, за останні 2 тижні оголошено 13 нових тендерів на закупівлю енергосервісу на обласних об’єктах Дніпропетровської області: дитячі будинки, психоневрологічні інтернати, заклади охорони здоров’я. Кінцевий термін подання пропозицій за цими тендерами - 25-26 квітня 2019 року.

Читайте також: Електрику водоканалам постачатимуть і після 1 квітня - рішення уряду

Як повідомлялося, ЕСКО-контракт передбачає, що інвестор реалізує заходи з енергозбереження у багатоквартирному будинку (споруді) за власні кошти, які повертає з отриманої економії витрат на оплату спожитих ресурсів, а потім за рахунок цієї ж економії отримує прибуток протягом обумовленого договором періоду часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-