Нафта дорожчає через скорочення видобутку і санкції проти Венесуели та Ірану

Нафта дорожчає через скорочення видобутку і санкції проти Венесуели та Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок через скорочення видобутку на чолі з ОПЕК і санкції США проти Венесуели та Ірану.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля червневої нафти Brent становила $66,96 (+0,22%). Барель нафти WTI торгувався по $59,21 (+0,66%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $66,81 і $58,82 відповідно.

Локомотивом зростання цін залишаються скорочення поставок альянсом ОПЕК+ і санкції США проти нафтової галузі Ірану і Венесуели.

Однак аналітики вважають, що ціни на нафту були б зараз вищими, якби не вповільнення економіки, яке, на думку деяких експертів, може незабаром перетворитися на рецесію, обмеживши споживання палива.

"Ризик рецесії досяг максимуму з 2008 року", - сказав Уле Хансен з Saxo Bank.

На різке сповільнення зростання економіки вказали свіжі дані про виробничу активність в Азії, Європі та Північній Америці.

"Зростання світового промвиробництва сповільнилося до 1 відсотка у минулому кварталі, і індикатори вказують на те, що воно практично стагнує в поточному кварталі", - сказали аналітики JPMorgan Chase.

Читайте також: КНДР проситиме продовжити санкційний "імунітет", щоб купувати нафту в Ірану

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,04 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,88 долара за барель, що на 7 центів вище рівня закриття торгів ($66,81).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-