Податок на виведений капітал стимулюватиме розвиток економіки — Порошенко

Податок на виведений капітал стимулюватиме розвиток економіки — Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні закону про податок на виведений капітал, який має стимулювати розвиток економіки.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами-аграріями, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Податок на прибуток. Поки нам потрібен як повітря розвиток, приберіть цей податок, узагалі. У нас має бути один критерій – податок на виведений капітал. Що ти вклав у виробництво, в науку, в технології, в інвестиції, в зарплату – нуль оподаткування. Що ти вивів: роялті, дивіденди, відсотки – заплати. Бо ти вивів на споживання. І це чесно», - сказав Президент та підкреслив, що це “як адреналін, який точно стимулює розвиток”.

Водночас Порошенко заявив, що цьому чиниться спротив.

Глава держави нагадав, що вже зареєстрований його законопроект про податок на виведений капітал, і запевнив у своїй рішучості щодо запровадження такого підходу.

Він додав, що до підготовки законопроекту були долучені фахівці з Естонії, Латвії, Грузії, Італії.

«У них це працює, чому ж в Україні це не буде працювати?» - зазначив Президент.

Читайте також: Бюджети розвитку села зросли в 15-17 разів - Порошенко

За його словами, такий підхід “вирішує не лише стимулювання науки, а вирішує облік податків” і призводить до значного спрощення ведення бізнесу, зокрема і в агропромисловому комплексі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 4 липня 2018 року на відкритій зустрічі представників бізнесу з українською владою підписав подання на внесення законопроекту про податок на виведений капітал до парламенту. 5 липня 2018 року документ був зареєстрований у парламенті.

Фото: сайт Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-