Велика приватизація: в уряді сказали, коли почнуться аукціони

Велика приватизація: в уряді сказали, коли почнуться аукціони

Укрінформ
Процес підготовки об'єктів великої приватизації, де відсутні будь-які судові процеси, йде досить жваво, і Фонд державного майна обіцяє вже на середину року вийти на результативні конкурси.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємось, що найближчим часом буде рішення по перших судах, які розблокують хоча б по половині компаній. У нас є декілька компаній, які на щастя не оскаржуються і там процес підготовки йде достатньо жваво. Фонд державного майна обіцяє вже десь на середину року вийти на результативні конкурси. Крім цього, по деяких інших об'єктах вже оголошений процес роботи оцінщиків. Він розпочався і ми очікуємо, що десь на середину року ми вийдемо на аукціони", - сказав Нефьодов.

Як повідомлялось раніше, на початку 2019 року уряд затвердив новий перелік об'єктів великої приватизації до якого увійшли такі компанії: ВАТ “Тернопільобленерго”, ПАТ “Центренерго”, ПАТ “Запоріжжяобленерго”, Акціонерна компанія “Харківобленерго”, АТ “Миколаївобленерго”, ПАТ “Хмельницькобленерго”, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Вугільна компанія «Краснолиманська». Також на продаж виставлять ПАТ “Азовмаш”, ДП “Завод “Електроважмаш”, ПАТ “Сумихімпром”, “Одеський припортовий завод”, ВАТ “Оріана”, ПрАТ “Президент-Готель”, Державне публічне акціонерне товариство “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, Фармацевтичну компанія “Індар”.

Читайте також: Держбюджет-2018 отримав лише 1,4% запланованих коштів від приватизації

Разом з тим, на 6 підприємствах з переліку Фонд ще в минулому році відібрав інвестиційних радників. Однак Одеський припортовий завод, Вугільна компанія «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар», Об’єднана гірничо-хімічна компанія залишаються заблоковані рішенням суду, відповідно, інвестиційні радники не затверджені і розпочати практичну роботу з приватизації неможливо.

Загалом, приватизація, за планом на 2019 рік, має принести бюджету понад 17 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-