Підприємства Донеччини отримали понад 87 мільярдів доходів за рік

Підприємства Донеччини отримали понад 87 мільярдів доходів за рік

Укрінформ
Підприємства Донеччини за 2018 рік отримали доходів понад 87 млрд грн, що на 5 млрд грн, або на 6% перевищує доходи за 2017 рік.

Про це 21 березня повідомили в Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

"Фіскальна служба Донеччини інформує – за результатами річного декларування податку на прибуток за 2018 рік підприємствами Донецької області задекларовано обсягів отриманих доходів у сумі 87,4 млрд грн, що на 5 млрд грн, або на 6% перевищує доходи за 2017 рік", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що завдяки плідній праці фахівців ГУ ДФС у Донецькій області забезпечено значне зростання (на 34,1%) податку на прибуток до сплати – нарахування податку за 2018 рік склали 249,8 млн грн проти 186,3 млн грн минулого року.

Читайте також: ДФС цього року забезпечила надходження ЄСВ у 40 мільярдів

В управлінні підкреслили, що це зростання спостерігається незважаючи на зниження кількості поданих декларацій з податку на прибуток на 4%, що пояснюється обранням платниками іншої системи оподаткування (перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, включення до Реєстру неприбуткових підприємств тощо). Таким чином, кампанія декларування цього податку підтвердила ефективність процесу адміністрування податків і зборів та оптимізації механізмів взаємодії з платниками.

Позитивна динаміка прослідковується і в збільшенні кількості суб`єктів господарювання, які задекларували доходи більше 20 млн грн – таких у Донецькому регіоні за результатами 2018 року стало вже 598 СГ, або на 11% більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-