ЄС готовий надати Україні другий транш у €500 мільйонів — Маркарова

ЄС готовий надати Україні другий транш у €500 мільйонів — Маркарова

Укрінформ
Європейські колеги високо оцінили прогрес України щодо виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги у сумі 500 млн євро, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов‘я.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Зранку (20 березня - ред.) засідання Кабміну і нарада по макрофінансовій допомозі ЄС з Прем’єр-міністром, а вже ввечері - міні-саміт в Брюсселі з делегацією на чолі з Президентом України Петром Порошенком з президентами Європейської ради, Європейської комісії та Європейського парламенту, з представниками Єврокомісії. Європейські колеги високо оцінили прогрес щодо виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов‘я", - написала Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів припускають, що не встигнуть отримати 500 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу до кінця березня 2019 року.

У Міністерстві фінансів розраховували, що 500 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу Україна може отримати наприкінці березня, якщо виконає необхідні для цього умови.

Читайте також: У Мінфіні припускають, що не встигнуть отримати €500 мільйонів від ЄС у березні

Раніше, 11 грудня, ЄС перерахував перший транш кредиту в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро. Ця програма є важливою для України, адже кошти зарахують напряму до державного бюджету, що дає змогу в стислі терміни розрахуватися за кредитними зобов’язаннями держави.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-