Фонд гарантування призупинив виплату вкладникам банку

Фонд гарантування призупинив виплату вкладникам банку "Капітал"

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення призупинити виплати вкладникам ПАТ "АКБ "Капітал" гарантованої суми відшкодування.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 12 березня 2019 по справі № 826/15723/17 залишено без задоволення скарги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку України на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 15 березня 2018 щодо відміни ліквідації ПАТ "АКБ "Капітал". Враховуючи ситуацію, що склалася, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів прийняла рішення також призупинити виплати вкладникам ПАТ "АКБ "Капітал" гарантованої суми відшкодування", - йдеться в повідомленні.

Зважаючи на це, виконавчою дирекцією Фонду з метою збереження активів банку та запобігання їх втрати, а також для захисту прав вкладників та кредиторів банку було прийнято рішення про подовження повноважень уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ "АКБ "Капітал" Ірини Білої до настання однієї з двох обставин: прийняття Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду остаточного рішення по справі або погодження Національним банком України нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ "АКБ "Капітал".

Читайте також: Фонд гарантування продовжив ліквідацію Експобанку

Як відомо, у жовтні 2015 року Національний банк України вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк "Капітал". У січні 2015 року цей банк було віднесено до категорії проблемних "через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-