Укренерго підтримує учасників ринку електроенергії - з'явився окремий підрозділ

Укренерго підтримує учасників ринку електроенергії - з'явився окремий підрозділ

Укрінформ
Для підтримки учасників ринку електричної енергії, який з 1 липня 2019 року почне працювати за новою моделлю, ДП «НЕК «Укренерго» створило спеціальний підрозділ.

Про це повідомляє прес-служба Укренерго.

«В Укренерго створено підрозділ для підтримки учасників ринку. В його межах уже розпочав роботу кол-центр, який надає консультації щодо організації процедури реєстрації учасників ринку в платформі Market management system (MMS), переліку підтверджуючих документів, необхідних для неї, а також з питань проведення та організації семінарів Укренерго щодо роботи платформи MMS тощо», - йдеться у повідомленні.

Також найближчим часом планується запровадити постійні консультації щодо питань, пов’язаних із процедурами нової моделі ринку, що прописані в чинному законодавстві (Законі України «Про ринок електричної енергії», Правилах ринку, Кодексі системи передачі, Кодексі системи розподілу, Кодексі комерційного обліку електроенергії тощо), з питаннями щодо укладання договорів з учасниками ринку, роботою Адміністратора розрахунків та Адміністратора комерційного обліку, механізмами роботи платформи MMS, процедурами балансуючого ринку та ринку допоміжних послуг тощо. «Новий підрозділ підтримки учасників ринку призначений спеціально для того, щоб максимально ефективно забезпечити перехідні процеси під час реформи електроенергетичного ринку та налагодити безперебійний зв’язок з його учасниками. Його основною функцією є інформування та підвищення ефективності комунікацій з учасниками ринку. Передбачається, що до департаменту також перейдуть підрозділи, що займаються укладанням договорів з учасниками ринку», — сказав заступник директора ДП «НЕК «Укренерго» з розвитку ринку та ІТ Андрій Немировський.

Читайте також: ЄІБ провів моніторинг своїх інвестпроектів в Укренерго

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2019 року в Україні почав діяти роздрібний ринок електричної енергії. Повномасштабний ринок розпочне роботу з липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-