Рахункова палата перевірить ефективність використання допомоги Світового банку

Рахункова палата перевірить ефективність використання допомоги Світового банку

Укрінформ
Рахункова палата домовилася зі Світовим банком щодо проведення низки аудитів ефективності використання коштів допомоги, яку він надає Україні.

Про це в інтерв'ю DT.UA сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Ми постійно підтримуємо зв'язок із вищими органами аудиту інших країн, із Європейською та Міжнародною організаціями вищих органів фінансового контролю - EUROSAI та INTOSAI, підписуємо двосторонні угоди про співпрацю з окремими країнами, беремо участь у міжнародних аудитах. Із Світовим банком домовилися про проведення низки аудитів ефективного використання коштів допомоги, яку він надає Україні. Ми у цьому зацікавлені, бо, по-перше, кожна програма підтримки України нам дійсно потрібна і має бути виконана, по-друге, належне виконання цих програм є запорукою того, що і в майбутньому донори продовжать співпрацю з нашою країною", - зазначив він.

За словами посадовця, іноземні донори у таких аудитах зацікавлені не менше за нас, оскільки хочуть переконатися, що виділені Україні фінанси використовуються раціонально і за цільовим призначенням. "Ми як вищий орган фінансового контролю взяли на себе зобов'язання проконтролювати кожну копійку, виділену Україні Світовим банком", - ноголосив голова Рахункової палати.

Пацкан також повідомив, що днями було підписано угоду про спільний аудит із словаками та поляками щодо контролю за транскордонним перевезенням небезпечних відходів. "Це дуже важливий і масштабний проект, який має значення для всіх країн-учасниць. Але для нас він, крім цього, важливий і тому, що наші спеціалісти отримають додатковий досвід роботи під час проведення міжнародного аудиту, і надалі ми зможемо сподіватися на активнішу участь в аналогічних міжнаціональних проектах", - сказав голова Рахункової палати.

Читайте також: Рахункова палата розгляне можливість проведення аудиту Укроборонпрому

За його словами, відомство залучає до співпраці міжнародних експертів і українських науковців.

"Йдеться про створення науково-експертної ради, яка допомагала б нам із експертизою. Крім того, хочемо залучати міжнародних експертів до конкретних аудитів. Наприклад, зараз перевіряємо дороги - наш хронічний головний біль. Ми залучили до експертизи Міжнародну федерацію інженерів-консультантів FIDIC, яка працює у більш як сотні країн світу та виконуватиме аналіз якості дорожнього покриття в Україні, на яке витрачаються чималі кошти. Ведемо перемовини із GIZ (Німецьким товариством міжнародного співробітництва - ред.) і Світовим банком, щоб вони нам допомогли із фінансуванням цих робіт, бо виїзди пересувних лабораторій, взяття проб покриття і робота експертів коштують дорого. Нам цей аналіз потрібен для того, щоб наші звіти були аргументованішими, а кожне твердження у звіті - підкріплене доказами, цифрами, фаховою оцінкою та незалежною експертизою", - зазначив Пацкан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-