Рахункова палата розгляне можливість проведення аудиту Укроборонпрому

Рахункова палата розгляне можливість проведення аудиту Укроборонпрому

Укрінформ
Рахункова палата розгляне можливість проведення аудиту окремих напрямів діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу України, зокрема Укроборонпрому.

Про це в інтерв'ю DT.UA сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

“Цього року ми аналізували ефективність управління державним майном, закріпленим за державними оборонними підприємствами. І вже частково надали відповідні рекомендації. Також Рахункова палата розгляне можливість проведення аудиту окремих напрямів діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу, зокрема Укроборонпрому. Що стосується анонсованого аудиту із залученням "великої четвірки", - всі зацікавлені в об'єктивності, і тому всі варіанти отримання правдивої та неупередженої оцінки допустимі”, - сказав він.

Пацкан також наголосив, що зловживанням насамперед запобігає ефективна робота менеджерів будь-якого підприємства чи установи.

“Суть роботи аудиторів, у тому числі Рахункової палати, - надання практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності управлінців. Цим і займається Рахункова палата. У разі виявлення ознак зловживань передаємо матеріали до правоохоронних органів, які відкривають провадження та здійснюють слідство. Тому викорінення корупції залежить від ефективної діяльності всієї системи”, - додав голова Рахункової палати.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Укроборонпром застерігає від маніпуляцій навколо авіаконтракту з Індією

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-