Ціни на нафту стабільні, попит залишається високим

Ціни на нафту стабільні, попит залишається високим

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю демонструють мінімальну динаміку. Барель марки Brent продається на рівні трохи вище $67, WTI - $58.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становить $67,39 (+0,24%). Барель квітневої WTI торгується по $58,76 (+0,22%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $67,23 і $58,61 відповідно.

З початку року нафта подорожчала приблизно на 25%.

«Сира нафта продовжує дорожчати... у відповідь на скорочення виробництва в альянсі ОПЕК+, а також спад постачань з Венесуели на тлі блекауту», - повідомив Оле Хансен, глава департаменту сировинної стратегії у датському Saxo Bank.

Альянс ОПЕК+ зобов'язався з початку року скоротити постачання на 1,2 млн барелів за добу (б/д), аби стиснути ринки і підтримати ціни на нафту.

Представники альянсу зустрінуться цими вихідними у Баку, щоб оцінити свою політику виробництва, однак поки більшість експертів очікує, що скорочення триватимуть.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Тим часом санкції США проти Венесуели та Ірану зробили жорсткішими нафтові ринки.

На цьому тлі аналітики Refinitiv зафіксували невеликий дефіцит пропозиції в I кварталі.

Усупереч очікуванням, пов'язаним з уповільненням зростання світової економіки, попит на нафту поки досить високий.

Офіційні дані, представлені цього тижня, показали, що споживання сирої нафти у Китаї, найбільшому світовому імпортері, за перші два місяці 2019 р. зросло на 6,1% у річному вираженні - до рекордних 12,68 млн б/д.

«Проблеми з попитом на нафту були явно перебільшені», - йдеться в аналітичній записці Goldman Sachs. У січні зростання світового попиту на сиру нафту становило «близько 2 млн б/д, при цьому його стійкість помітна як на ринках, що розвиваються, так і в розвинених країнах».

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні $67,44 за барель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-