Глава НБУ назвав умови зниження облікової ставки

Глава НБУ назвав умови зниження облікової ставки

Укрінформ
Національний банк розгляне можливість зниження облікової ставки у разі послаблення інфляційних ризиків та покращення інфляційних очікувань.

Про це заявив на прес-конференції голова НБУ Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Строки переходу до зниження облікової ставки будуть залежати від того, наскільки стійким буде послаблення інфляційних ризиків та покращення інфляційних очікувань. Подальша динаміка облікової ставки буде базуватись на оновленому макроекономічному прогнозі НБУ, який буде оприлюднено у квітні", - сказав Смолій.

Як повідомлялося раніше, Національний банк України сьогодні ухвалив рішення не змінювати облікової ставки та залишити її на рівні 18% річних. За словами голови НБУ, жорсткі монетарні умови залишаються важливою передумовою для подальшого поступового сповільнення інфляції до цілі 5% у 2020 році.

Читайте також: НБУ зберіг облікову ставку на рівні 18%

У вересні-2018 НБУ підвищив облікову ставку до 18% річних, при цьому ставка була підвищена вдруге поспіль - після підвищення у липні до 17,5% річних. Максимальна історичне значення облікової ставки на рівні 30% річних діяло в Україні з 4 березня до 28 серпня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-