Гройсман вважає, що в пропозиції Коболєва “може бути пастка”

Гройсман вважає, що в пропозиції Коболєва “може бути пастка”

Укрінформ
Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" внесла на розгляд уряду прийнятні пропозиції відносно нових умов контракту з головою правління компанії.

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час робочої поїздки до Харківської області, повідомили Укрінформу в прес-службі глави уряду.

“Що стосується наглядової ради, то вона внесла пропозиції підписати новий контракт на нових умовах, які достатньо близькі до того, що я вимагав. Це одна з перших адекватних пропозицій, які отримав уряд від наглядової ради. Будемо це проговорювати для фіналізації рішень. Я точно сказав, що на тих умовах, які були, контракт не буде продовжений, і це принципово. Не може менеджмент української компанії отримувати в 4 рази більше, ніж аналогічні компанії в Європі”, - сказав Гройсман.

Водночас прем’єр вважає головним не зменшення рівня зарплати, а чітке прописування в контракті того, що менеджмент компанії має забезпечити з 1 січня 2020 року повноцінне функціонування ГТС через анбандлінг і продовження контракту щодо транзиту газу з 2020 року. “І друге – зростання обсягу видобутку газу. У них по затвердженій стратегії до 2020 передбачено майже 18 млрд кубів, а видобуток поки що майже 15,3 мільярди, будь ласка, добути і віддати українським громадянам”, - зазначив він.

Читайте також: Наглядова рада Нафтогазу пропонує продовжити контракт із Коболєвим

Гройсман також наголосив, що уряд обмежив ціну, тому вона не може бути 8,55 за кубометр. “Якщо “Нафтогаз" зможе продавати дешевше – я це підтримую. Якщо вони це зроблять, я це підтримую і вперед. Але в пропозиції “Нафтогазу” може бути пастка. Вони пропонують скасувати обмеження ціни. І якщо ми скасуємо обмеження, завтра вони прийдуть і скажуть, що ціна зросла і має бути (для споживачів — ред.) 10 чи 11 грн. Я цього допустити не можу”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення рекомендувати Кабміну повторно призначити Андрія Коболєва головою правління компанії щонайменше на рік — до 2020 року. Рівень заробітної плати вона пропонує зменшити на 50% від місячного посадового окладу, встановленого чинним контрактом. У четвер стало відомо, що Коболєв запропонував Кабміну розглянути можливість повної лібералізації постачання природного газу для усіх категорій споживачів з 1 квітня 2019 року, що, за припущеннями Нафтогазу дозволить не піднімати ціну на газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-