Україна має всі можливості постачати органічну продукцію у Китай

Україна має всі можливості постачати органічну продукцію у Китай

Укрінформ
Українське органічне виробництво, що наразі стрімко розвивається, має чималий потенціал для нарощування поставок своєї продукції на перспективні й масштабні ринки, зокрема, китайський.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час семінару “Сертифікація за органічними стандартами Китаю. Особливості входження на китайський органічний ринок”, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Ринок органіки в Україні розвивається стрімкими темпами. З екологічним потенціалом, з новим законодавством щодо органічного виробництва та з готовністю українських виробників сертифікувати своє виробництва на відповідність стандартам країн усього світу, Україна має всі можливості до нарощення поставок органічної продукції та завоювання такого масштабного та перспективного ринку, як Китай”, – сказала Ковальова.

Вона зазначила, що на сьогодні за оцінки FiBL в Україні нараховується 504 оператори органічного ринку, 304 з яких – виробники. Загальна площа сільськогосподарських земель з органічним статусом та перехідного періоду складає близько 300 тис. га. Найбільшими країнами-споживачами української органічної продукції є країни Європейського Союзу, США, Канада, Австралія та деякі країни Азії. Основними експортним продуктами є зернові, олійні, бобові, ягоди, фрукти та дикороси.

«За 2018 рік зростання товарообігу між нашими двома країнами в сфері АПК склало 16%. Впевнена, плідна співпраця на органічному ринку забезпечить додатковий імпульс для реалізації наших спільних можливостей, в яких кожна сторона отримає свої економічні переваги», - резюмувала заступник міністра.

Читайте також: Україна у 2018 році закупила насіння соняшнику на 10% більше, ніж роком раніше

Зі свого боку, радник з торгово-економічних питань Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Дзинь та представники китайської делегації, які взяли участь у семінарі висловили велику зацікавленість у постачань української органічної продукції до Китайської Народної Республіки.

Загальна сума товарообігу між Україною і Китаєм у 2018 році становила $1,3 млрд. ТОП 5 товарних позицій експорту до КНР (за 2018 рік): кукурудза ($489,7 млн), олія соняшникова ($334 млн), шрот та макуха ($137,7 млн), ячмінь ($61,5 млн), олія ріпакова ($50,6 млн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-