Харків прийняв перший прямий рейс італійського лоукостера Ernest Airlines

Харків прийняв перший прямий рейс італійського лоукостера Ernest Airlines

Укрінформ
У міжнародному аеропорту "Харків" відбулася церемонія відкриття прямих регулярних рейсів Харків - Рим і Харків - Мілан.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З короваєм та квітами зустріли перший рейс авіакомпанії Ernest Airlines з харків'янами-пасажирами з Мілана представники влади Харківської області та широких кіл громадськості.

"Міжнародний аеропорт "Харків"- це повітряні ворота Слобожанщини з максимальним пасажиропотоком у Східній Україні. Відкриття нових рейсів до Мілана і Рима - це нові взаємини, вирішення нових економічних питань, нові туристичні маршрути й можливість розвивати наші міжнародні відносини. Лише за минулі роки зовнішньоторговельний оборот Харківської області збільшився на 19 відсотків. Розширення повітряних маршрутів є однією з головних складових розвитку економіки регіону", - зазначив на церемонії перший заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер.

Читайте також: Авіакомпанія "Wizz Air" почала літати з Києва у Бремен, Ригу та Біллунн

За його словами, домовленості про прямі рейси аеробусів Ernest Airlines досягнуто між головою Харківської ОДА Юлією Світличною та бізнес-директором з розвитку авіакомпанії Ernest Airlines Шаді Ель Танніром.

У слові-відповіді Шаді Ель Таннір підкреслив, що переговори проводилися протягом двох останніх років. Довіру ж компанії до Харківського регіону сформовано завдяки спільній роботі Посольства Італійської Республіки в Україні, керівництва Харківської області та аеропорту "Харків", додав він.

"Відкриття прямих рейсів - завжди серйозний крок. Рейси Харків - Рим і Харків - Мілан - найдовші в нашій системі. Для нас це означає інвестиції в понад 10 млн євро. Авіакомпанія готова обслуговувати чотири групи пасажирів: українців, що живуть в Італії або виїжджають туди на відпочинок, потік туристів з Європи в Україну, бізнесменів з обох сторін і транзитних пасажирів, які вирушають через Італію до Канади, де проживає 5 млн українців, а також у США ", - пояснив Шаді Ель Таннір.

Радник Посольства Італійської Республіки в Україні Джоель Мелькіорі підкреслив, що прямі рейси - стимул до розвитку взаємин між українськими та італійськими студентами, що набуває особливого значення на тлі безвізового режиму.

Рейси здійснюватимуться 2 рази на тиждень протягом року. В дорозі пасажири перебувають близько 3-х годин. Вартість квитків - від 65 євро в одну сторону (ручна поклажа включена). Місця можна бронювати на сайті fluernest.com або в колл-центрі в Україні +380 322 530 113.

Як сказав кореспонденту Укрінформу генеральний директор міжнародного аеропорту "Харків" Володимир Васильченко, поряд з іншими авіаперевізниками аеропорт приймає і чотири європейські. "Минулого року перевезено 960 тис. пасажирів, план на 2019 рік - 1 млн 200 тис. пасажирів", - сказав він.

Для довідки: авіакомпанія Ernest Airlines розпочала свою діяльність 2017 року з сучасним парком літаків Airbus A319 і Airbus A320. Сьогодні вона здійснює рейси до Албанії, України, Румунії, Іспанії. 2018 року компанія перевезла понад 200 тис. пасажирів. У 2019 році вона здійснюватиме перевезення по 29-ти міжнародних маршрутах із 12-ти аеропортів Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-