Суд заблокував стягнення з Ощадбанку 124 мільйонів

Суд заблокував стягнення з Ощадбанку 124 мільйонів

Укрінформ
У Генпрокуратурі заявляють, що запобігли стягненню з ПАТ «Державний ощадний банк України» понад 124 млн грн.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

Зазначається, що ГПУ вступила у розгляд справи, у якій безпідставно задоволено позов Tactical Business LLP та стягнуто з державного банку понад 124 млн грн.

Так, між комерційною структурою та Ощадбанком було укладено кредитний договір, на забезпечення якого передано в іпотеку банку нерухоме майно та земельні ділянки.

У зв’язку з неповерненням коштів за кредитним договором банком в рахунок заборгованості було звернуто стягнення на вказане майно.

Разом з тим, не виконавши зобов’язань, комерційна структура намагалася стягнути з банку частину вартості заставного майна, яка начебто перевищує боргове зобов’язання на суму понад 124 млн грн.

Читайте також: Ощадбанк виплатив по єврооблігаціях $420 мільйонів

Водночас прокурор під час апеляційного розгляду довів безпідставність заявлених вимог з огляду на відповідність оцінки спірного майна розміру наявної заборгованості за кредитним договором. Київський апеляційний господарський суд 2 жовтня 2018 року скасував незаконне судове рішення та відмовив у позові комерційній структурі.

Однак Tactical Business LLP звернулася до суду з касаційною скаргою. Зрештою постановою Верховного суду від 6 березня поточного року рішення суду апеляційної інстанції було залишено без змін, а понад 124 млн грн залишилися на рахунках "Ощадбанку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-