Загальний бюджет закупівель через ProZorro сягнув 2,16 трильйона

Загальний бюджет закупівель через ProZorro сягнув 2,16 трильйона

Укрінформ
Загальний бюджет закупівель, оголошених у системі ProZorro за весь час її існування, становить 2,16 трлн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Facebook.

"Успіхи України у сфері публічних закупівель неодноразово були високо оцінені на міжнародній арені. В лютому ми отримали ще одне визнання - нашу країну обрали головою Робочої програми зі статистики публічних закупівель СОТ", - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що це стало можливо завдяки запровадженню системи ProZorro - унікальної не лише для України, а й для цілого світу - "де 2,26 млн всіх закупівель можна моніторити в режимі онлайн". Як зазначається, загальний бюджет закупівель, оголошених у цій системі за весь час її існування, сягнув 2,16 трлн гривень.

Читайте також: Завдяки ProZorro держава заощадила майже 75 мільярдів - МЕРТ

Як відомо, у 2016 році Україна приєдналася до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA). У результаті українські компанії отримали право брати участь у державних закупівлях 47 країн - учасниць угоди GPA, серед яких держави ЄС, США, Канада, Японія, Корея, Тайвань, Сінгапур, Гонконг. Річний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється у $1,7 трлн.

Cистему ProZorro було запущено в пілотному режимі в лютому 2015 року. У квітні 2016-го розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року її використання стало обов'язковим для всіх державних замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-