Україна та США домовилися про подальшу протидію біологічним загрозам

Україна та США домовилися про подальшу протидію біологічним загрозам

Укрінформ
Голова Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили план майбутньої співпраці.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"11 березня поточного року голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) обговорили 5-річний план співробітництва (Концепцію діяльності).

З американської сторони участь у зустрічі взяв менеджер міжнародної програми в Україні Агентства зменшення загрози Бренд Сігель, заступник менеджера міжнародного проекту в Україні Ніколас Робінсон, вірусолог Програми зменшення біологічної загрози Міністерства оборони США Ребекка Данфі", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі сторони обговорили багаторічну співпрацю в рамках Програми зменшення біологічної загрози, а також детально зупинились на питаннях подальшої співпраці в рамках Концепції діяльності для Держпродспоживслужби.

Зокрема, учасники обговорили питання поводження із колекцією особливо небезпечних мікроорганізмів, розширення систем управління біоризиками у національних лабораторіях Держпродспоживслужби, реформування нормативно-правової бази з управління біоризиками на національному рівні, вдосконалення системи нагляду за особливо небезпечними мікроорганізмами тощо.

Читайте також: США виділяють $660 мільйонів на протидію російському впливу в 2020 році

Також на зустрічі йшлося про забезпечення дотримання стандартів якості діагностики в національних і регіональних лабораторіях Держпродспоживслужби, зокрема, проведення навчань для фахівців лабораторій.

Лапа подякував американській стороні за багаторічну підтримку програми зменшення біологічної загрози для України, зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-