Майно Українського Дунайського пароплавства: суд Австрії перегляне справу за позовом РФ

Майно Українського Дунайського пароплавства: суд Австрії перегляне справу за позовом РФ

Укрінформ
Верховний суд Австрії передав на новий розгляд справу за позовом Російської Федерації про виселення агентства Українського Дунайського пароплавства (УДП) з житлового комплексу в елітному районі Відня.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

"6 березня ми отримали рішення Верховного суду Австрії від 22.01.2019 р., яким скасовано рішення першої та другої інстанцій з позову Російської Федерації про виселення Головного агенства ПрАТ "УДП" з житлового комплексу у м. Відень та справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції. Фактично, це перемога!" - написав Омелян.

Він додав, що УДП після 1991 стало власником низки об'єктів нерухомого майна в ряді держав ЄС, зокрема в Австрії це 3 тис. кв. м ділянки з двома будівлями в елітному районі Відня, поблизу посольства України.

Читайте також: Уряд затвердив склад наглядової ради АМПУ - Саєнко

У свою чергу, голова правління Українського Дунайського пароплавства Дмитро Чалий пояснив: "З позиції Верхового суду, питання про право власності на нерухоме майно не було остаточно досліджено ні в ході попереднього судового розгляду, ні в рішеннях, що передували даному судовому розгляду і суд першої інстанції не пов'язаний рішеннями попереднього судового розгляду, а точніше повинен сам прийняти рішення по цій справі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-