Нафта дорожчає на фоні зниження бурової активності в США

Нафта дорожчає на фоні зниження бурової активності в США

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в понеділок після того, як міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх сказав, що скорочення видобутку на чолі з ОПЕК навряд чи завершиться раніше червня, а також на фоні зниження кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становить $66,13 (+0,59%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $56,42 (+0,62%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $65,74 і $56,07 відповідно.

У минулий уїк-енд ціни на "чорне золото" знизилися на тлі негативних даних по зайнятості в США. Це викликало у інвесторів стурбованість тим, що економічний спад, що відзначається в Європі і Азії, досяг Сполучених Штатів.

Аль-Фаліх сказав Рейтер в неділю, що міняти політику ОПЕК+ щодо видобутку на зустрічі групи в квітні буде занадто рано.

"Подивимося, що станеться до квітня, будуть якісь непередбачені збої (поставок) де-небудь ще, але якщо цього не відбудеться, я думаю, ми просто відкладемо рішення (про політику щодо видобутку)", - сказав аль-Фаліх.

Найближчі зустрічі ОПЕК і партнерів організації пройдуть 17-18 квітня і 25-26 червня.

Читайте також: США закликають не купувати венесуельську нафту

Підтримку цінам також надали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes, які показали, що кількість нафтових бурових установок у США минулого тижня знизилася на дев'ять - до 834. Висока бурова активність минулого року призвела до збільшення видобутку більш як на 2 млн барелів на добу - до 12,1 млн б/д, що зробило Сполучені Штати найбільшим у світі виробником сирої нафти.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,08 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,73 долара за барель, що на 1 цент нижче за рівень закриття торгів ($65,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-