Непрацюючі кредити у портфелях держбанків скоротились до 67,9% - Мінфін

Непрацюючі кредити у портфелях держбанків скоротились до 67,9% - Мінфін

Укрінформ
Рівень непрацюючих кредитів у портфелях державних банків скоротився з 69,4% станом на 1 січня 2018 року до 67,9% станом на 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"З метою врегулювання проблеми непрацюючих кредитів (NPLs) за ініціативи Мінфіну при Раді фінансової стабільності створений Спеціальний незалежний комітет. Рівень непрацюючих кредитів у портфелях державних банків скоротився до 67,9%", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що за рік банкам державного сектору та всім учасникам реформування банківської системи вдалося досягти суттєвого результату. Ощадбанк, Приватбанк та Укргазбанк втілюють індивідуальні стратегії розвитку. А Укрексімбанк затвердить свою стратегію після обрання незалежної Наглядової Ради банку. Окрім цього, Укргазбанк повністю виконав зобов’язання, передбачені підписаним з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) меморандумом щодо підтримки приватизації Банку. А два місяці тому Мінфін, Укргазбанк та IFC анонсували початок структурування фінансового інструмента для входження корпорації в капітал Банку.

Читайте також: Цьогоріч бізнесу відшкодували майже 33 мільярди ПДВ

Як повідомлялось раніше, за підсумками 2018 року банки державного сектору зменшили прострочену заборгованість на 5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 21 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-