З початку року гривня зміцнилася на 4,4% - НБУ

З початку року гривня зміцнилася на 4,4% - НБУ

Укрінформ
Станом на 7 березня офіційний курс гривні зміцнився з початку року на 4,4% - до 26,48 гривні за долар США.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Після незначного послаблення гривні на початку 2019 року ситуація на валютному ринку змінилася на протилежну: курс гривні під впливом ринкових факторів зміцнюється упродовж останніх тижнів. Від початку року станом на 7 березня офіційний курс гривні зміцнився на 4,4% до 26,48 гривень за долар США. Зокрема, лише з початку березня – на 1,4%", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що таку ситуацію на валютному ринку зумовлюють насамперед сприятлива зовнішня цінова кон’юнктура для товарів українського експорту, зокрема аграрної і металургійної продукції, і стабільні надходження експортної виручки; наближення строків сплати річних податків до державного бюджету, що стимулює бізнес активніше продавати іноземну валюту; слабке зростання імпорту товарів і низькі обсяги репатріації дивідендів в інвалюті за кордон та чистий продаж валюти населенням.

Читайте також: Ощадбанк виплатив по єврооблігаціях $420 мільйонів

Сприятлива ситуація на валютному ринку дає можливість Національному банку поповнювати міжнародні резерви, не впливаючи на напрямок руху курсу гривні. Від початку року станом на 7 березня обсяги чистої купівлі валюти Національним банком становлять близько 700 млн дол. США, з них понад 200 млн дол. США – за перший тиждень березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-