Сукупна ціна продажу трьох ділянок втричі вища від стартової - Держгеонадр

Сукупна ціна продажу трьох ділянок втричі вища від стартової - Держгеонадр

Укрінформ
Три нафтогазові ділянки продані на електронному аукціоні за сукупною ціною 141 млн гривень, що втричі вище за початкову загальну вартість ділянок - 45 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр .

"Сукупно зростання вартості лотів склало близько 96 млн від оголошеної вартості, це понад 3 рази – від 45 млн грн до 141 млн грн. За один із лотів велася особливо серйозна боротьба: переможець з-поміж 4-х учасників аукціону заплатив ціну, на 479% більшу від оголошеної вартості прав на користування ділянкою", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили у відомстві, зазначені торги відбулися у новому для української системи надрокористування форматі - на аукціоні з продажу надр в онлайн-режимі.

"Продалися ділянки площею 630 кв. км, з ресурсною базою більше 2 млн тонн нафти, більше 2 млрд м куб. газу та 50 тис. т/км2 умовних одиниць вуглеводнів. Онлайн-торги довели свою ефективність та ще раз переконали нас, що є найбільш прозорим способом розпоряджання надрами. Сподіваюсь, що експериментальний проект в Україні остаточно доведе свою ефективність в подальших аукціонах та працюватиме на постійній основі», - прокоментував тимчасово виконуючий обов’язки голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Читайте також: Держгеонадр на аукціоні продала три з десяти виставлених ділянок

Як повідомлялося, Державна служба геології та надр України вперше провела електронний аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з покладами нафти та газу. Торги відбувалися у електронній системі Prozorro.Продажі та на майданчику Української енергетичної біржі. Перші 10 ліцензійних нафтогазоносних ділянок були виставлені на продаж 6 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-