Ощадбанк виплатив по єврооблігаціях $420 мільйонів

Ощадбанк виплатив по єврооблігаціях $420 мільйонів

Укрінформ
ПАТ "Ощадбанк" перерахував 420 млн дол. США за кредитною угодою в рамках емісії єврооблігацій на 700 млн дол.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" згідно зі встановленим графіком перерахувало суму 420 млн дол. США за кредитною угодою в рамках емісії єврооблігацій на 700 млн дол., що становить 60% загального обсягу випуску. Разом із плановим погашенням Ощадбанк також здійснив виплату процентів. Відповідно до умов випуску власники облігацій отримають кошти 11 березня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Випуск єврооблігацій був здійснений Ощадбанком у вигляді нот участі у кредиті у 2011 році, та у 2015 році репрофільований в рамках домовленостей зі Спеціальним комітетом кредиторів відповідно до вимог Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: МВФ це якір, що потрібен Україні не тільки з точки зору грошей — НБУ

Репрофілювання випуску єврооблігацій передбачало, серед іншого, амортизаційну структуру погашення та продовження кінцевого строку погашення на сім років, до 2023 року. Залишок основної суми буде погашений вісьмома рівними частинами кожні півроку, починаючи з вересня 2019, з остаточним погашенням 10 березня 2023 року.

«Своєчасне виконання своїх зовнішніх зобов’язань, особливо враховуючи значну суму погашення, свідчить про якісне управління активами і достатню ліквідну позицію банку і є підтвердженням надійної та стабільної діяльності. Ощадбанк вчергове підтвердив свою бездоганну ділову репутацію провідного українського банку та надійного партнера для міжнародних фінансових інститутів та інвесторів», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-