Нафта подорожчала через скорочення видобутку ОПЕК і санкції США

Нафта подорожчала через скорочення видобутку ОПЕК і санкції США

Укрінформ
Ф'ючерси на нафту збільшилися у четвер на фоні триваючого скорочення видобутку на чолі з ОПЕК і санкцій Вашингтона проти Венесуели та Ірану, проте рекордний обсяг виробництва в США і збільшення запасів обмежують подальше зростання цін.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,25 (0,38%) - до $66,24 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилися на $0,15 (0,27%) - до $56,37 за барель.

Товарні запаси нафти в США минулого тижня підскочили на 7,07 млн ​​барелів, повідомило у середу Міненерго США. Приріст став максимальним з середини січня, експерти в середньому очікували більш помірного підвищення - на 1,9 млн барелів.

Тим часом запаси бензину минулого тижня зменшилися на 4,23 млн барелів замість очікуваного скорочення на 2 млн барелів. Запаси дистилятів зменшилися на 2,39 млн барелів, експерти очікували зниження на 1,4 млн барелів.

Нафта цього року подорожчала більш ніж на 20% завдяки обіцянкам ОПЕК + скоротити видобуток і санкціям США щодо Венесуели та Ірану. Однак рекордні обсяги виробництва нафти в США продовжують здійснювати знижувальний тиск на ціни.

"Нафта (марки WTI), найімовірніше, залишиться у діапазоні від $55 до $57 за барель якийсь час через суперечливі чинники", - заявив агентству Bloomberg аналітик сировинного сектора з Kiwoom Securities Ан Иха. Він зазначив, що попит зберігає стабільність, що і призводить до триваючого падіння запасів нафтопродуктів в США.

Читайте також: Китай створить національного монополіста для транспортування нафти й газу

Разом з тим у Китаї очікується ослаблення попиту на нафту: за оцінками Morgan Stanley (NYSE: MS), китайці вважають за краще пересідати з автомобілів на бензині і дизельному паливі до поїздів, а не на електромобілі, що в перспективі зменшить обсяги споживання нафти і нафтопродуктів на найбільшому авторинку світу.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 66,14 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,91 долара за барель, що на 8 центів нижче за рівень закриття торгів ($65,99).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-