Нафта подешевшала через зростання запасів у США

Нафта подешевшала через зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу через зростання запасів у США і після того, як два американських нафтових гіганти спрогнозували збільшення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,47 (0,71%) - до $65,39 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилися на $0,42 (0,74%) - до $56,14 за барель.

За оцінками API, комерційні запаси нафти в США за підсумками тижня, що завершився 1 березня, підскочили на 7,29 млн барелів, тоді як аналітики чекали підвищення всього на 388 тис. барелів, пише OilPrice.

При цьому резерви бензину впали на 391 тис. барелів - менше, ніж очікувалося, але запаси дистилятів скоротилися на 3,1 млн барелів.

Тепер увага трейдерів направлена на дані Міненерго США про запаси енергоносіїв, які будуть оприлюднені в середу. Експерти, опитані S & P Global Platts, прогнозують зростання запасів нафти в США на 1,9 млн барелів. За їхніми оцінками, резерви бензину в країні зменшилися минулого тижня на 2 млн барелів, а запаси дистилятів скоротилися на 1,4 млн барелів.

До деякої міри негативом для ринку стали заяви двох найбільших нафтових компаній США - Exxon Mobil Corp (NYSE:XOM). і Chevron Corp. (NYSE:CVX) - про майбутнє збільшення видобутку вуглеводнів. У презентаціях для аналітиків на цьому тижні Exxon і Chevron підвищили прогнози виробництва нафти і газу на сланцевих родовищах Пермському басейну. За 5-6 років видобуток в цьому регіоні зросте майже втричі з рівня 2018 року.

Читайте також: У Нафтогазі дали прогноз щодо транзиту російського газу через Україну

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,61 долара за барель, що на 25 центів нижче за рівень закриття торгів ($65,86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-