Ар'єв заявив про відмивання коштів Приватбанку через фірми Коломойського і Зеленського

Ар'єв заявив про відмивання коштів Приватбанку через фірми Коломойського і Зеленського

Укрінформ
Народний депутат Володимир Ар'єв звернувся до Державного бюро розслідування та Національного антикорупційного бюро із заявою про перевірку відмивання коштів Приватбанку.

Про це політик написав у Twitter.

«Зареєстрував у ДБР заяву про відмивання коштів «Приватбанку» через фірми Коломойського і Зеленського. Аналогічну заяву надіслав у НАБУ. Передав усі матеріали і схеми з номерами угод і датами. Правоохоронці мають всю необхідну інформацію для слідства і законних висновків. Час пішов»,— заявив Ар'єв.

Водночас на своїй сторінці у Facebook народний депутат оприлюднив фотокопію заяви, поданої до відповідних правоохоронних органів.

“На моїй особистій сторінці у соціальній мережі Фейсбук я повідомив інформацію, яка стала відома мені щодо виведення власникам банку активів з ПАТ КБ “Приватбанк” незадовго до його націоналізації, та подальшого перерахунку цих грошових коштів, через офшорні компанії на рахунок компаній, кінцевим власником яких являється кандидат на пост Президента Володимир Олександрович Зеленський, зокрема: “Весна покаже, хто де крав, кажете? 1 березня. Показуємо. Як 41 млн $ коштів вкладників Приватбанку було виведено на рахунки коміків Кварталу 95 через кредитування пов'язаних з Коломойським компаній,” — йдеться у заяві.

У коментарі Укрінформу Ар'єв уточнив, що консультувався з приводу виявлених фактів і з відповідними спеціалістами, які підтвердили наявність кримінальної складової у таких діях.

Читайте також: У Криму продали майно Коломойського

“Перш ніж оприлюднювати інформацію про цю схему, я проконсультувався із людьми, які розуміються на міжнародних фінансових операціях, особливо з тими, які мають великий досвід щодо того, як це все виглядає, як робляться міжнародні грошові трансферти, то вони сказали, що схема - чистий кримінал. Я в даному разі не є спеціалістом, слідчим або прокурором, точно не є суддею, тому я передав всі матеріали, які отримав і оприлюднив, для того, щоб їх перевірили належним чином. Слідчі можуть зробити відповідні запити до своїх колег за кордоном, залучити міжнародні організації, які займаються боротьбою з відмиванням коштів”, — пояснив політик.

У коментарі Укрінформу в ДБР повідомили, що заява Ар’єва ще не надійшла до відомства. Натомість обіцяли її вивчити і в разі наявності підстав внести відомості до ЄРДР.

Як повідомляв Укрінформ, на початку 2018 року компанія Kroll підтвердила, що до націоналізації ПриватБанк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвело до заподіяння збитків щонайменше на 5,5 млрд дол. Ключові висновки розслідування свідчать, що існують чіткі ознаки того, що кредитні кошти були використані для придбання активів та фінансування бізнесу в Україні та за кордоном на користь екс-акціонерів та груп афілійованих з ними осіб. Також механізми, які використовувалися для маскування джерел та реального призначення кредитів, мають характерні риси скоординованої схеми відмивання коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-