Поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів є одним із пріоритетів - НБУ

Поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів є одним із пріоритетів - НБУ

Фото
Укрінформ
Для Національного банку пріоритетними послабленнями на валютному ринку є зниження і поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ у Facebook за підсумками зустрічі з банками та бізнесом, присвяченій першому місяцю роботи нової ліберальної системи валютного регулювання.

"Зниження і поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів, а також скасування обов'язкового продажу частини валютних надходжень бізнесом є пріоритетними послабленнями на валютному ринку”, - сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

За його словами, Національний банк вже розглядає можливість нових валютних послаблень на додаток до близько 30 новацій , які вступили в дію 7 лютого 2019 року. Водночас подальшу лібералізацію серйозно стримуватиме подальше відстрочення розгляду Верховною Радою законів, спрямованих на підвищення якості регулювання небанківського фінансового ринку (законопроект про “спліт”) і попередження непродуктивного відпливу капіталу з країни (законопроект щодо протидії BEPS).

Присутні на зустрічі підприємці і банкіри акцентували на важливості валютної лібералізації для спрощення ведення бізнесу в Україні. Серед іншого вони привітали скасування попереднього резервування коштів у гривні для подальшої купівлі валюти бізнесом (режим Т+1) і валютного нагляду за експортно-імпортними операціями до 150 тис. грн.

Читайте також: НБУ радить банкам посилити нагляд за схемними операціями з цінними паперами

Як повідомляв Укрінформ, Закон "Про валюту і валютні операції" уведено в дію з 7 лютого 2019 року та має на меті створити комфортні, прозорі та безпечні умови для ведення бізнесу в Україні та відкриє двері іноземним інвесторам.

Фото: НБУ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-