Нафта дешевшає на новинах про ВВП Китаю

Нафта дешевшає на новинах про ВВП Китаю

Укрінформ
Нафта подешевшала у вівторок на тлі зниження Китаєм цільового показника економічного зростання на 2019 рік, що затьмарив прогноз попиту на паливо, хоча зусилля ОПЕК+, спрямовані на скорочення видобутку, як і раніше надають підтримку ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE (NYSE: ICE) Futures подешевшали на $0,33 (на 0,5%) - до $65,35 за барель. У попередній день їхня ціна підвищилася на $0,6 (на 0,92%), досягнувши $65,67 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилися на $0,3 (на 0,53%) - до $56,29 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна збільшилася на $0,79 (на 1,42%), завершивши день на позначці $56,59 за барель.

Китай повідомив у вівторок, що знизив цільовий показник економічного зростання в 2019 році до 6,0-6,5 відсотка. У 2018 році зростання ВВП Китаю сповільнилося до 6,6 відсотка - мінімуму за кілька десятиліть.

Читайте також: Китай створить національного монополіста для транспортування нафти й газу

Оптимізм інвесторів щодо того, що США і Китай близькі до укладення угоди, яка покладе край їхній торговельній війні, надає деяку підтримку котируванням.

Міністр комерції КНР Чжун Шань заявив у вівторок, що торговельні переговори між США і Китаєм йдуть складно, але робочі групи обох країн продовжують консультації.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 65,37 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,62 долара за барель, що на 5 центів нижче рівня закриття торгів ($65,67).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-