Зеркаль у Брюсселі обговорить транзит газу після 2019 року

Зеркаль у Брюсселі обговорить транзит газу після 2019 року

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль візьме участь у круглому столі в Брюсселі щодо майбутнього транзиту газу територією України після 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"5 березня заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль візьме участь у круглому столі на тему: «Стокгольмський арбітраж та майбутнє транзиту газу територією України», який відбудеться на базі Центру європейської політики у м. Брюссель", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що рішення Стокгольмського арбітражу, ухвалені у грудні 2017 року та лютому 2018 року, змінили енергетичну карту Європи, а НАК «Нафтогаз України» пройшла унікальний шлях захисту енергетичної безпеки України від агресії та шантажу найбільшої газової монополії Російської Федерації. Ці рішення визначатимуть юридичні параметри контрактів на постачання й транзит газу в Європі на найближчу та середню перспективу, акцентували в МЗС.

Читайте також: Поправки ЄС щодо Nord Stream 2 відповідають вимогам України - МЗС

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що в круглому столі та експертній дискусії також візьмуть участь колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, керівництво НАК «Нафтогаз України», Генерального директорату Європейської Комісії «Енергетика», представники Групи підтримки України в Європейській Комісії, Енергетичного Співтовариства, Державного департаменту США та ключові експерти з питань енергетики,

У ході цих заходів планується обговорити не тільки результати та наслідки згаданих арбітражних рішень, а й перспективи використання української газотранспортної системи після 2019 року в умовах неготовності російської сторони до предметного діалогу в рамках тристороннього процесу Україна-ЄС-Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-