Нафта дорожчає за рахунок надій на торговельну угоду США і КНР

Нафта дорожчає за рахунок надій на торговельну угоду США і КНР

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в понеділок завдяки скороченню видобутку ОПЕК і повідомленням про те, що США і Китай близькі до укладення угоди, яка покладе кінець торговій війні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent склала $65,19 (+0,18%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $55,89 (+0,16%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $65,07 і $55,80 відповідно.

Вашингтон і Пекін близькі до угоди, що передбачає скасування мит на імпорт китайських товарів вартістю як мінімум $200 мільярдів в обмін на обіцянки Китаю здійснити структурні економічні реформи і відмовитися від відповідних тарифів на американську продукцію, повідомило в неділю джерело, знайоме з ходом переговорів.

Дослідження Рейтер показало, що видобуток нафти ОПЕК опустився до чотирирічного мінімуму в лютому, оскільки найбільший експортер Саудівська Аравія та інші нафтодобувачі в Перській затоці перевиконали зобов'язання в рамках угоди про скорочення виробництва, а видобуток у Венесуелі продовжив вимушене зниження.

Американські енергетичні компанії минулого тижня скоротили кількість нафтових бурових установок до мінімуму майже за дев'ять місяців, показали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Читайте також: В Укргазвидобуванні розповіли, як вдалось збільшити видобуток на 3 мільярди кубів

Станом на 10:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,41 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,28 долара за барель, що на 21 цент вище рівня закриття торгів ($65,07).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-