У Нафтогазі продовжать перемовини з урядом щодо контракту Коболєва

У Нафтогазі продовжать перемовини з урядом щодо контракту Коболєва

Укрінформ
Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" продовжить перемовини з урядом щодо умов контрактів менеджменту компанії.

Про це сказав член Наглядової ради Нафтогазу та голови Комітету з призначень та винагород Амос Хохштайн, коментуючи питання контракту голови правління НАК Андрія Коболєва, повідомляє прес-служба компанії.

"Наглядова рада проголосувала за те, щоб підтримати продовження контракту Андрія Коболєва, однак ми не завершили цей процес до обговорення з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом", - сказав Хохштайн.

За його словами, наглядова рада поважає баланс між своїми юридичними повноваженнями та роллю уряду як акціонера Нафтогаза.

"Найкращий вихід з поточної ситуації - продовжити цей діалог, не наносячи шкоди компанії та інтересам України. Саме тому ми запропонували Прем'єр-міністру подовжити термін, названий урядом, щоб ми могли обговорити це питання", - додав Хохштайн.

Читайте також: Із менеджерами Нафтогазу іще не погодили новий контракт - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, уряд планує 22 березня завершити 5-річний контракт з менеджментом НАК «Нафтогаз України» на тих умовах, які були чинними протягом п'яти років.

Водночас, за повідомленнями ЗМІ, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим, і встановити йому місячний оклад у розмірі 2,08 млн гривень, бо нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів із менеджментом. Таким чином, розмір окладу голови Нафтогазу відповідатиме рівню, який був встановлений у попередньому контракті.

Раніше Гройсман заявляв, що уряд перегляне умови контракту менеджменту Нафтогазу через "захмарні" заробітні плати керівників компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-