У Мінфіні створили комісію з корпоратизації «Укренерго»

У Мінфіні створили комісію з корпоратизації «Укренерго»

Укрінформ
Міністерство фінансів України створило комісію з реорганізації ДП «НЕК «Укренерго» в приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Міністерство фінансів України створило комісію з реорганізації державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»» в приватне акціонерне товариство (ПрАТ). Відповідний наказ було затверджено 22 лютого", - йдеться в повідомленні.

Комісія працює на чолі з заступником міністра фінансів Василем Шкураковим та складається з 12 представників від Мінфіну, Укренерго, Фонду державного майна України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

У ході першого засідання комісія розробила план перетворення держпідприємства, що, зокрема, передбачає: створення інвентаризаційної комісії, проведення інвентаризації активів та зобов’язань Укренерго станом на 31 березня 2019 року, складання акта оцінки майна, затвердження Мінфіном статуту ПрАТ та затвердження складу наглядової ради реорганізованого акціонерного товариства.

Одне з головних завдань Мінфіну – прискорення процесу корпоратизації Укренерго. Це є однією з умов сертифікації компанії як незалежного оператора системи передачі електроенергії.

"Корпоратизація Укренерго дозволить ефективно імплементувати законодавство про ринок електроенергії, а також відокремити контроль за виробництвом електроенергії та її передачею (анбандлінг). Це є однією з умов отримання кредитних коштів в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Раді підтримали законопроект, що врегулює міжбюджетні відносини

Як відомо, Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго» 4 лютого 2019 року. Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП «НЕК «Укренерго», створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14 листопада 2018 № 1001. З моменту підписання документу Укренерго перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

Як повідомлялося, 20 грудня 2018 р., після передачі Укренерго до сфери управління Міністерства фінансів, Міненерговугілля скасувало свої накази від 05.12.2017 №728 «Про утворення комісії з реорганізації (перетворення) ДП «НЕК «Укренерго» та від 29.12.2017 «Про затвердження Плану заходів з реорганізації (перетворення) ДП «НЕК «Укренерго». Цей крок заблокував корпоратизацію державного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-