У Раді підтримали законопроект, що врегулює міжбюджетні відносини

У Раді підтримали законопроект, що врегулює міжбюджетні відносини

Укрінформ
Верховна Рада України підтримала законопроект №9476 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік", що має на меті врегулювати бюджетні правовідносини між державним і місцевими бюджетами.

За відповідне рішення проголосувало 227 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це технічний, але дуже важливий законопроект. Коли ми приймали закон про бюджет, було заплановано ряд виборів, через військовий стан в ряді цих громад вони не відбулись, але в державному бюджеті, за який ми проголосували в листопаді минулого року, ми включили фінансування цих ОТГ, а не районів. Тепер нам треба відкоригувати, щоб ті райони в яких вибори не відбулись, ми їм ці кошти повернули. Без відповідних змін ми не зможемо спрямувати кошти, які заплановані на ОТГ в яких не відбулись вибори, на райони", - сказала Маркарова.

Читайте також: Депутати ратифікували Конвенцію MLI: У Мінфіні пояснили деталі

Як відомо, необхідність у змінах виникла у зв'язку зі скасуванням перших виборів у 45 територіальних громадах та у 7 об’єднаних територіальних громадах не відбулися додаткові місцеві вибори депутатів через введення воєнного стану. У Міністерстві фінансів пояснили, що без цих змін не буде можливості профінансувати ті райони, в які входять ці об'єднані територіальні громади, і вони залишаться без засобів на освіту і медицину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-