Рада ратифікувала угоду з Катаром про уникнення подвійного оподаткування

Рада ратифікувала угоду з Катаром про уникнення подвійного оподаткування

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною і Катаром про уникнення подвійного оподаткування, яка має на меті взаємне зменшення податкових перешкод для інвестицій і торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України та урядом Держави Катар про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і протокол до неї. Необхідність укладення цієї угоди і протоколу до неї пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних відносинах між резидентами України та Катару, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, а також у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні відзначають, що ратифікація цієї угоди сприятиме уникненню подвійного оподаткування, запобіганню ухилення від сплати податків та взаємному зменшенню податкових перешкод для інвестицій і торгівлі.

Ратифікація угоди важлива для України, оскільки чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод.

Положення угоди і протоколу відповідають модельній Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку щодо податків на доходи і капітал, якими передбачено: оподаткування дивідендів – загальна ставка 10%; 5% – для дивідендів, які отримує компанія, що володіє не менш ніж 10% капіталу компанії, яка такі дивіденди виплачує, оподаткування процентів та роялті – загальна ставка 10%; 5% – в інших випадках та стаття щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей договірних держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці.

Читайте також: Загальний прибуток держбанків торік становив 13,5 мільярда - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня 2018 року у м. Доха уряди України та Держави Катар підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і протокол до неї. Ратифікація угоди необхідна для виконання внутрішніх державних процедур, щоб угода і протокол до неї набрали чинності у відносинах між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-