Миколаївський «Океан» розшукує колишніх працівників, щоб виплатити їм зарплату

Миколаївський «Океан» розшукує колишніх працівників, щоб виплатити їм зарплату

Укрінформ
Новий власник Миколаївського заводу «Океан» розшукує колишніх працівників, щоб виплатити їм заборговану за багато років зарплату.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила ліквідатор заводу Ірина Сербін.

«Закон не зобов’язував організувати виплати зарплати працівникам ПАТ «МСЗ «Океан» у визначені терміни. Але у співпраці з Ощадбанком нам вдалося організувати перші виплати вже 19 грудня 2018 року. Зараз вже погашено кредиторську заборгованість 827 особам на загальну суму 76 мільйонів 374 тисячі грн. Водночас, з 1081 колишнього співробітника ПАТ «МСЗ «Океан» не ідентифіковано 167 осіб. Це люди, яких не вдалося знайти. Можливо, когось немає в живих, можливо, хтось поїхав з країни і не знає про процедуру ліквідації і виплату боргів узагалі», - написала Сербін.

За її словами, вона звернулася до тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати міської ради з проханням допомогти ідентифікувати усіх "океанівців".

Адже близько 30 млн грн (які залишаться після повного погашення вимог кредиторів фізичних осіб) має бути перераховано на рахунки кредиторів ІІ черги - фондів непрацездатності. Кошти знаходяться на ліквідаційному рахунку і чекають. Єдина перешкода для цієї виплати – те, що, за законом її не можна здійснити, не завершивши погашення кредиторських вимог І черги. Тобто, не виплативши кошти 167 людям. Від цього залежить як швидко Фонди непрацездатності отримають свої кошти.

Читайте також: НБУ оприлюднив підхід до стрес-тестування банків

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 грудня 2018 року завод «Океан» продали з аукціону за 122,195 млн грн.

Це була третя спроба продати завод. Перші дві не відбулися через відсутність бажаючих його купити.

Продаж цілісного майнового комплексу ПАТ МСЗ «Океан» відбувся відповідно до ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

За словами його нового власника, керівника миколаївського ТОВ «Торговий дім «Аннона» Ігоря Волошина, завод «Океан» відновить будівництво та ремонт суден, а його працівники отримають заборговану за кілька років зарплату у розмірі 96 млн грн.

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотонажністю до 350 тис. тонн. Він був власністю норвезько-російської компанії Вадан Ярдс Груп АС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-