Нафта подешевшала через рекордний видобуток у США

Нафта подешевшала через рекордний видобуток у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер через ослаблення виробничого сектора Китаю та Японії і рекордний видобуток у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна квітневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $ 0,21 (0,32%) - до $ 66,18 за барель. Торги цим контрактом завершуються в четвер, більш активний травневий ф'ючерс подешевшав на 0,3%, до $ 66,37 за барель. У середу Brent з постачанням в квітні подорожчала на $ 1,18 (1,8%) - до $ 66,39 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $ 0,04 (0,07%) - до $ 56,90 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти виросли в ціні максимальними темпами з 1 лютого - на $ 1,44 (2,6%), до $ 56,94 за барель.

Тиск на ціни продовжило надавати зростання видобутку в США, який з початку 2018 року збільшився більш ніж на 2 мільйони барелів на добу до рекордних 12,1 мільйона барелів на добу.

Виробнича активність в Китаї - найбільшому в світі імпортері нафти - в лютому скоротилася, третій місяць поспіль, як показали офіційні дані в четвер.

Промвиробництво в Японії, другої за величиною економіці Азії, в січні знизилося максимально за рік, оскільки уповільнення зростання ВВП Китаю вплинуло на весь регіон.

Читайте також: Газовий борг пільговиків за тиждень зменшився на 6,1% - Нафтогаз

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 66,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,53 долара за барель, що на 5 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 66,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-