Доходи від надання послуг зв’язку торік зросли на 6,5 мільярда - експерти

Доходи від надання послуг зв’язку торік зросли на 6,5 мільярда - експерти

Укрінформ
Доходи юридичних осіб, які здійснювали діяльність у сфері телекомунікацій і поштового зв’язку щодо надання послуг зв’язку, зросли за 2018 рік більш як на 6,5 млрд гривень.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України з посиланням на дані Держстату.

"Доходи юридичних осіб та їхніх відокремлених підрозділів, які здійснювали діяльність у сфері телекомунікацій і поштового зв’язку, від надання послуг зв’язку за 2018 рік зросли порівняно з 2017 роком на понад 6,5 млрд грн і становили майже 72,6 млрд грн, із них майже 42,9 млрд грн – доходи, отримані від населення", - йдеться в повідомленні.

Як і раніше, найбільш вагомими на ринку послуг зв’язку залишаються послуги рухомого (мобільного) зв’язку – 53,1% та інтернет-послуги – 16,9%.

Приріст доходів від надання послуг зв’язку порівняно з січнем–вереснем 2017 року відбувався у більшості видів діяльності. Найбільше зростали доходи від надання: послуг поштової діяльності – на 537,6 млн грн; інтернет-послуг – на 1455,1 млн грн; послуг рухомого (мобільного) зв’язку – на 3304,5 млн грн.

Читайте також: Експорт зерна цього сезону може сягнути 49 мільйонів тонн - Мінагро

Водночас доходи отримані від надання послуг проводового мовлення зменшились на 3,8%; фіксованого телефонного зв’язку – зменшились на 6,5%; телеграфного зв’язку – зменшились на 76,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-